Vizual - Little Joe

În preajma Crăciunului, Matthias se întoarce de la muncă din Germania în satul său natal transilvan preocupat de copilul care crește fără el (Rudi), de tatăl lui rămas singur (Otto) și de iubita lui din tinerețe pe care arde sa o revadă (Csilla). Îsi dorește să se implice mai mult în educația băiatului rămas prea îndelung doar în grija mamei (Ana) și să-l dezbare de spaimele nedeslușite care l-au cuprins. Când la fabrica de care se îngrijește Csilla sunt angajați muncitori străini, pacea celor din comună se tulbură, spaimele îi cuprind deopotrivă și pe adulți, iar frustrările, conflictele și pulsiunile irump la suprafață prin pojghița subțire de aparentă înțelegere și calm.

O poveste despre resorturile profunde ale comportamentului uman în fața realităților care îl surprind, despre relația cu celălalt și despre felul în care ne raportăm cu toții astăzi la un viitor neliniștitor.

Cristian Mungiu – Scenariu și Regia

Tudor Vladimir Panduru – Imagine

Simona Pădurețu – Scenografie

Mircea Olteanu – Montaj

Sunet: Olivier Dô Hùu, Constantin Fleancu, Marius Leftărache


Actori

Matthias – Marin Grigore
Csilla – Judith State
Ana – Macrina Bârlădeanu
Dna Dénes – Orsolya Moldovan

Avanpremiera filmului în România va avea loc pe 2 iunie la Sala Palatului din București, de la ora 19.00, și va fi deschisă publicului. Biletele pot fi achiziționate începând de astăzi prin rețeaua Eventbook – https://bit.ly/3Maorqu, la agenția de bilete a Sălii Palatului și pe www.salapalatului.ro.

În competiție, Cannes 2022

Regia și scenariul: Cristian Mungiu

Țara: România

Anul: 2022

Durata: 126 min

Genul: dramă

Rating: AP12

PROIECȚII SPECIALE R.M.N.

PROGRAMUL ÎN CINEMATOGRAFE | 3-9 IUNIE

Trailer

PRESS KIT

Recenzii din presa internațională

Cel mai recent film al regizorului Cristian Mungiu, R.M.N., a avut premiera mondială pe 21 mai, la Festivalul de Film de la Cannes. 

La proiecție au participat Cristian Mungiu, actorii Marin Grigore, Judith State, Macrina Bârlădeanu, Orsolya Moldován și Maria Drăguș, directorul de imagine Tudor Vladimir Panduru, scenografa Simona Pădurețu, editorul Mircea Olteanu și producătorul Tudor Reu. După încheierea proiecției, au apărut și primele recenzii în publicațiile internaționale: