Matthias & Maxime

Matthias & Maxime se lansează în cinematografe pe 31 ianuarie.
Filmul va avea o avanpremieră în București pe 27 ianuarie, la Cinema Elvire Popesco. 

București: Cinema Elvire Popesco avanpremiera pe 27 de la 20:00, apoi exploatare normală, Cinema Muzeul Țăranului, Cinemateca Union, Cinema Europa

Iași: Cinema Ateneu, Cluj Napoca: Cinema Victoria 23 ianuarie o avanpremieră – în cadrul unui eveniment TIFF, apoi exploatare normală, Cinema Arta – pe 7 februarie 18:30, apoi pe 14 februarie 21:00, Vaslui: Cityplex, Sfântu Gheorghe: Cityplex, Brașov: Cinema One, Târgu Mureș: Cinema Arta 3D, Sibiu: Cinema „Ion Besoiu” pe data de 12 februarie, Timișoara, Slobozia: Casa de Cultură

Doi prieteni din copilărie se sărută pentru filmările unui scurtmetraj de amatori.
În urma acestui sărut aparent inofensiv, apare o îndoială care îi macină, iar cei doi băieți sunt nevoiți să se confrunte cu propriile preferințe, bulversându-și cercul social și, foarte curând, și viețile.

Zece ani de carieră și opt lungmetraje – la doar 30 de ani Xavier Dolan, copilul teribil al cinema-ului, continuă să uimească. După Premiul Juriului pentru Mommy(2014) și Marele Premiu pentru Juste la fin du monde (2016), Xavier Dolan a revenit în competiția de la Cannes cu o dramă intensă și delicată care explorează temele prieteniei și identității personale.

Realizatori

Xavier DOLAN – Regizor
Colombe RABY – Decoruri
Sylvain BRASSARD – Sunet
Jean-Michel BLAIS – Muzică
André TURPIN – Imagine

Actori

Gabriel D’ ALMEIDA FREITAS
Pier-Luc FUNK
Samuel GAUTHIER
Antoine PILON
Adib ALKHALIDEY
Micheline BERNARD
Anne DORVAL
Marilyn CASTONGUAY
Catherine BRUNET
Xavier DOLAN

SELECȚIE OFICIALĂ, CANNES 2019
În Competiție, Cannes 2019

Regia: Xavier DOLAN
Țara: CANADA
Anul:2019
Durata: 119 minute
Genul: dramă

CUMPĂRĂ BILETE

Comunicat de presă

,,Matthias et Maxime” te invită să vii cu perechea la cinema de Valentine’s Day

– Cumpără un bilet la film și al doilea este gratis –

 

Ziua Îndrăgostiților se apropie cu pași repezi și unde să o petreci mai bine decât la cinema alături de  persoana pe care o îndrăgești? Fie că sunteți prieteni foarte buni, iubiți sau e crush-ul pe care-ți faci curaj de atâta timp să-l inviți în oraș, proiecțiile de Valentine’s Day cu Matthias et Maxime sunt ocazia perfectă.

Vino pe 14 februarie de la ora 18:00, la Cinema Elvire Popesco, de la ora 20:00, la Cinema Union în București și de la 21:00 la Cinema ARTA Cluj-Napoca și la achiziționarea unui bilet, îl primești pe al doilea gratis (promoția este valabilă pentru primele 20 de persoane care se prezintă la casieriile cinematografelor).

De ce e filmul potrivit de văzut alături de persoane dragi? Pentru că este un film despre prietenie, iubire, maturizare și acceptare, despre a-ți găsi locul în lume și a fi împăcat cu acest lucru și nu în ultimul rând, pentru că regizorul filmului a realizat filmul dintr-o perspectivă pe care suntem curioși să vedem dacă ați accepta-o. A vorbit despre asta într-un interviu exclusiv pentru Elle România.

ELLE: E mai importantă prietenia pentru tine decât, să zicem, relațiile romantice? Ai aflat ceva nou despre prietenie în timp ce filmai Matthias & Maxime?

X.D.: Prietenia a fost întotdeauna foarte importantă, esențială chiar! Nu cred că am fost vreodată în situația în care a trebuit să le compar importanța sau să aleg una în favoarea celeilalte. Așa că nu aș spune că prietenia e mai importantă decât dragostea. Dar în multe feluri, o depășește, cu stabilitatea, loialitatea, dorința și simplitatea sa. Prietenia îmi dă o stabilitate, mă face să mă simt în siguranță. Cariera a fost o prioritate pentru mine când aveam douăzeci de ani și mi-a fost din ce în ce mai greu să fiu în relații unde această carieră nu era o sursă de neînțelegeri. Să fii înțeles e crucial, iar prietenii fac asta. Cei care nu o fac nu sunt prieteni și nu au fost niciodată. Așa că prietenia câștigă până acum. Asta nu înseamnă că nu sunt deschis în fața dragostei. Și nu înseamnă că nu o aștept.

Și nu uitați că în București, Voodoo Films și Cinema Muzeul Țăranului au pregătit o promoție specială pentru prietenii apropiați care vor să meargă în gașcă la film. Pentru grupurile de trei persoane, prețul biletului la Matthias & Maxime este redus la 8 lei, promoția fiind valabilă doar la casieria cinematografului.
Matthias & Maxime poate fi văzut în București, Iași, Cluj Napoca, Vaslui, Sfântu Gheorghe, Brașov, TârguMureș, Sibiu, Timișoara, Slobozia.
Partener: Ambasada Canadei în România. Partener Media Principal: Radio Guerrilla. Parteneri Media: Radio România Cultural, ELLE, Zile și Nopți, Librăriile Cărturești, Librăriile Humanitas, filme-cărți.ro, IQads, SMARK, The Institute, Banchiza Urbană. Rating: N15

Trailer: http://bit.ly/2FU3waz
Facebook: https://bit.ly/2GrnpH6
Instagram: https://goo.gl/RqFEpF
Website: https://voodoofilms.ro/

Trailer

Galerie foto

2020-01-27T16:34:39+02:00

Dă mai departe

Go to Top