Lemonade

Poster – Lemonade

Filmul va rula din 26 octombrie în cinematografe.

București: Cinema City Afi Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, Cinema City Park Lake, Hollywood Multiplex, Baneasa Grand Cinema Digiplex, Movieplex, Cinema Elvire Popesco, Cinema PRO, Cinema Muzeul Țăranului, Cinemateca Eforie, Cinemateca Union, Cine Grand Titan

În țară, în rețeaua Cinema City: Cinema City Cluj Iulius Mall, Cinema City Constanța Park, Cinema City Ploiești Shopping City, Cinema City Ploiești Afi, Cinema City Timișoara Nepi, Cinema City Suceava și Cinema City Pitești.

+

Iasi: Ateneul din Iasi, Cluj: Cinema Victoria, Constanța: Cinema Cityplex Tomis, Brașov: Cinema One, Cinemateca Patria, Lugoj: Cinema Bela Lugosi, Suceava: Cinema Modern, Pitești:Cinema București, Cinema Trivale, Târgu Mureș: Cinema Arta, Reșița: Cinema Dacia, Caransebeș: Cinema Luna, Vulcan: Cinema Luceafărul, Oravița: Cinema 3D, Slobozia: Casa de Cultură a Municipiului Slobozia, Sf. Gheorghe: City Plex, Arad: Cinema Arta, Botoșani: Cine Globe Uvertura.

Filmul va rula în prezența echipei în București și în țară:
17 octombrie – București – ora 18:30 –  Cinema Elvire Popesco – Avanpremiera (presă și public)
21 octombrie – Timișoara – ora 18:00 – Aula Magna a Universității de Vest – proiecție în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest în prezența actriței Mălinei Manovici
24 octombrie – București- ora 20:00 – Cinema Muzeul Țăranului – Premiera de gală (în prezența echipei), proiecție în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest
25 octombrie – Cluj-Napoca – ora 19:30 – Cinema City Iulius Mall – proiecție în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest în prezența regizoarei Ioana Uricaru
26 octombrie – Iași – ora 20:00 – Cinema Ateneu – proiecție în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest în prezența regizoarei Ioana Uricaru
26 octombrie – Arad – Cinema Arta – proiecție în prezența actriței Mălinei Manovici
27 octombrie – Piatra Neamț – Cinema Dacia – proiecție în prezența regizoarei Ioana Uricaru
28 octombrie – Suceava – proiecție în prezența regizoarei Ioana Uricaru
29 octombrie – Bacău – Teatrul Bacovia – proiecție în prezența regizoarei Ioana Uricaru
3 noiembrie – Brașov – ora 18:00 – Cinema One – proiecție în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest în prezența regizoarei Ioana Uricaru
4 noiembrie – Oradea – ora 18:00 – Teatrul Regina Maria – proiecție în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest 

„Lemonade” spune povestea Marei, în vârstă de 30 de ani, care se stabilește în Statele Unite împreună cu Dragoș, fiul ei de nouă ani, după ce s-a căsătorit cu americanul Daniel.

Filmul narează mai multe întâlniri pe care eroina le are pe parcursul a câteva zile și în urma cărora descoperă că „visul american” rămâne un ideal greu de atins pentru cei care nu-și permit să plătească prețul.

Realizatori

Regie – Ioana Uricaru
Scenariu – Ioana Uricaru și Tatiana Ionascu
Imaginea – Friede Clausz
Scenografia – Sylavain Lemaitre
Muzica – Olivier Alary
Costume – Jenn Pocobene și Dana Paparuz

Actori

Malina Manovici – Mara
Dylan Smith – Daniel
Steve Bacic – Moji
Milan Hurduc – Dragoș
Ruxandra Maniu – Aniko

Comunicat de presă

Lemonade, debutul în lungmetraj al Ioanei Uricaru, are premiera mondială astăzi, la Berlinale 2018

Data lansării: 26 octombrie 2018

Lungmetrajul „Lemonade”, produs de Cristian Mungiu, va fi prezentat astăzi, 19 februarie, de la ora 22:30, în cadrul secțiunii Panorama a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Filmul, care are la bază întâmplări reale, prezintă contrastul dintre două feluri diferite de a vedea lumea și imposibilitatea de a le reconcilia.

America descrisă în film nu este deloc cea la care visează imigranții înainte să plece din țara natală. Nu e o lume modernă, avansată tehnologic, plină de posibilități, ci mai degrabă o lume provincială, locuită de oameni cu mentalități înguste și prejudecăți. Sentimentul de a fi prins între două lumi, dureros de familiar oricărui imigrant, se rezumă la o singură întrebare: merită?

„Lemonade este un film care aparține atât cinematografiei românești cât și celei americane, așa cum mă văd și pe mine ca aparținând celor două culturi. Văd Lemonade ca pe un film poziționat între cinematografia europeană de autor și unele filme independente americane mai curajoase. Reușește asta prin natura temei propuse, a producției (care s-a desfășurat pe două continente) și a esteticii”, spune Ioana Uricaru.

Rolul Marei, protagonista din film, este jucat de Mălina Manovici („Bacalaureat”, regizor Cristian Mungiu). Distribuția este completată de actorii canadieni și români Steve Bacic („The 6th Day”, „X-Men 2”, „Andromeda”), Dylan Scott Smith („The Mummy”, „Star Wars: Battlefront II”, „300”), Milan Hurduc și Ruxandra Maniu – câștigătoarea Marelui Premiu al Galei Tânărului Actor HOP „Ștefan Iordache”.

Ioana Uricaru a coregizat lungmetrajul colectiv „Amintiri din Epoca de Aur” (produs de Mobra Films, 2009) și scurtmetrajul „Stopover” (produs de Mobra Films în 2010). A mai regizat „National Treasure” (documentar, 2007, coregizor Wang Ying), „The Sun and The Moon” (scurtmetraj, 2007)  şi „The Witness” (scurtmetraj, 2012).

Filmul Lemonade este o coproducție internațională România (Mobra Films) – Canada (Peripheria) – Germania (42film) – Suedia (Filmgate Films, Film i Väst).

La actuala ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, Voodoo Films este prezentă cu două filme: „Lemonade”, de Ioana Uricaru, care va avea premiera, astăzi, în cadrul secțiunii Panorama și „Fotbal Infinit”, de Corneliu Porumboiu, care a avut premiera mondială vineri, 16 februarie, în cadrul secțiunii Forum.

SINOPSIS: „Lemonade” spune povestea Marei, în vârstă de 30 de ani, care se stabilește în Statele Unite împreună cu Dragoș, fiul ei de nouă ani, după ce s-a căsătorit cu americanul Daniel. Filmul narează mai multe întâlniri pe care eroina le are pe parcursul a citeva zile și în urma cărora descoperă că „visul american” rămâne un ideal greu de atins pentru cei care nu-și permit să plătească prețul.

Filmul „Lemonade” este distribuit de Voodoo Films.

Participarea la Festivalul Internațional de Film de la Berlin are loc cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei și al Institutului Cultural Roman Berlin.

Partener: Rhea Costa.

Partener de comunicare: PiArt Vision.

Trailer

2018-11-27T17:34:37+02:00

Dă mai departe

Go to Top