În flăcări

Filmul rulează în cinematografe din 17 mai.

București: Hollywood Multiplex Vitan, Baneasa Grand Cinema Digiplex, Cinema Elvire Popesco, Cinema Europa, Cinema Muzeul Țăranului, Cinemateca Union,
Botoșani: Cinema Unirea; Bistrița: Centrul cultural Dacia; Craiova: Cinema Patria, Cinema Modern; Cluj-Napoca: Cinema Victoria, Cinema Florin Piersic; Constanța: Cinema Cityplex Tomis; Brașov: Cinema One; Pitești: Cinema Trivale – Sala Studio Fun, Cinema Sebastian Papaiani; Piatra Neamț: Cinema Dacia; Targu- Mureș: Cinema Arta ; Targu-Jiu: Cinema Sergiu Nicolaescu; Slobozia: Casa de cultură; Barlad: Cinema Cityplex; Sfantu Gheorghe: Cityplex Sfântu Gheorghe; Arad: Cinema Arta

În timpul unei livrări, Jongsu, un tânăr curier, dă din întâmplare peste Haemi, o tânără care locuia cândva în cartierul lui. Haemi îl roagă să aibă grijă de pisica ei cât timp va călători în Africa. La întoarcere, i-l prezintă pe Ben, un tip misterios pe care l-a întâlnit în călătorie. Într-o zi, Ben îi povestește lui Jongsu despre hobby-ul său cât se poate de neobișnuit…

Realizatori

LEE Chang-dong – Regie
OH Jung-mi – Scenariu / Dialoguri
LEE Chang-dong – Scenariu / Dialoguri
HONG Kyung-pyo – Imagine
KIM Hyun – Montaj
KIM Da-won – Montaj
SHIN Jeom-hui – Decoruri
. Mowg – Muzică
LEE Seung-chul – Sunet

Actori

YOO Ah-in
JUN Jong-seo
YEUN Steven

Premiul FIPRESCI, Cannes 2018
Regia: Lee CHANG-DONG
Țara: COREEA DE SUD
Anul: 2018
Durata: 148 minute
Genul: dramă

Comunicat de presă

Ecranele cinematografelor În flăcări, din 17 mai

– thriller-ul psihologic coreean în regia lui Lee Chang-Dong se lansează în România

„Brutal și splendid” – Los Angeles Times
„Seducător și tulburător” – Vox
„Genial” – The New York Times
„Captivant, fulgerător”- The Playlist
„Un thriller cum nu vei mai vedea anul acesta” – Screen Anarchy

 Acestea sunt doar o parte dintre aprecierile filmului În flăcări/Burning în regia lui Lee Chang-Dong, prima ecranizare a povestirii scurte „Arderea hambarelor” a celebrului autor japonez Haruki Murakami. Filmul va intra în cinematografele din din ţară începând cu 17 mai 2019 și este distribuit de Voodoo Films.

În flăcări/Burning a făcut istorie la Cannes, unde a primit Premiul juriului FIPRESCI pentru Cel mai bun film și Premiul Vulcan, pentru scenografie și reușind să devină totodată cel mai bine cotat film de către criticii Screendaily, din istoria Festivalului de la Cannes. Cei 10 criticii ai revistei i-au acordat o medie de 3.8, În flăcări depășind astfel recordul (3.7) obținut acum doi ani de Toni Erdmann, regizat de Maren Ade.

Totodată, Tim Grierson de la Screendaily scria despre regizorul Lee Chang-dong că „a venit să dea foc competiției de la Cannes” cu cel mai recent film al său. Tot el afirmă că filmul este „devastator…de o complexitate și un mister pătrunzătoare”.

Inspirat din povestirea scurtă „Arderea hambarelor” de Haruki Murakami, care face parte din volumul „Elefantul a dispărut” (Polirom, 2015), În flăcări este un thriller psihologic cu accente romantice în care un scriitor aspirant și un tip bogat devin rivali pentru dragostea aceleiași fete. În timpul unei livrări, Jongsu, un curier, interpretat de actorul Yoo Ah-in, dă din întâmplare peste Haemi (Jeon Jong-seo), care locuia pe vremuri în cartierul lui. Haemi îl roagă să aibă grijă de pisica ei cât timp va călători în Africa. La întoarcere, i-l prezintă pe Ben (Steven Yeun), un tip misterios pe care l-a întâlnit în vacanță. Într-o zi, Ben îi povestește lui Jongsu despre hobby-ul său cât se poate de neobișnuit.

În distribuție se află actorul Steven Yeun, starul de Hollywood cunoscut datorită rolurilor de supraviețuitor al epidemiei în celebrul serial The Walking Dead și activist radical pentru drepturile animalelor în Okja (în regia lui Boon Jong Ho, prezentat la Cannes în 2017). În Burning/ În flăcări joacă rolul unui străin enigmatic cu un stil de viață luxos și spune că acest rol a fost pentru el „o provocare minunată” și a marcat desprinderea temporară de personajele pe care le-a interpretat în trecut. Vedeta declara și că Lee Chang-dong este „unul dintre eroii” lui și că „îi menționa numele fără să se gândească vreodată că va fi pe unul dintre platourile sale de filmare.”

Lee Chang-dong și-a început cariera în teatru la vârsta de 20 de ani și apoi a lucrat ca scriitor și scenarist. Și-a făcut debutul în regie cu un film noir – Green Fish – urmat de Peppermint Candy, prezentat în Quinzaine des Rélisateurs la Cannes, în 2000, unde care s-a jucat cu forma narativă folosindu-se de flashback-uri. Oasis, al treilea său lungmetraj, chestionează natura comunicării dintre oameni. Cu aceste două filme din urmă a primit recunoaștere din partea criticilor și a publicului, pe plan internațional. În 2003, a fost numit Ministru al Culturii și Turismului. Cu al cincilea său film, Poetry, a câștigat Premiul pentru Cel mai bun scenariu la cea de-a 63-a ediție a Festivalului de la Cannes, adunând numeroase alte premii și distincții la festivaluri internaționale.

În flăcări/Burning (rating N15) va fi lansat în România de Voodoo Films începând cu 17 mai și va putea fi văzut în București, Botoșani, Bistrița, Craiova. Cluj-Napoca, Constanța, Brașov, Pitești, Piatra Neamț, Târgu-Mureș, Târgu-Jiu, Slobozia, Bârlad, Sfântu Gheorghe, Arad.

Partener Media Principal: Radio Guerrilla. Parteneri media: Radio România Cultural, ELLE, Cinemagia, Zile și Nopți, Librăriile Cărturești, Librăriile Humanitas, VICE, Cinefan, FilmSi, Cineghid.

Trailer România: https://bit.ly/2PTKXr9
Facebook: https://bit.ly/2GrnpH6
Instagram: https://goo.gl/RqFEpF
Website: https://voodoofilms.ro/

Voodoo Films pr@voodoofilms.ro Tel: (+4021) 666 48 27

Trailer

Galerie foto

2019-05-07T16:51:18+03:00

Dă mai departe

Go to Top