În preajma Crăciunului, Matthias se întoarce de la muncă din Germania în satul său natal transilvan preocupat de copilul care crește fără el (Rudi), de tatăl lui rămas singur (Otto) și de iubita lui din tinerețe pe care arde sa o revadă (Csilla). Îsi dorește să se implice mai mult în educația băiatului rămas prea îndelung doar în grija mamei (Ana) și să-l dezbare de spaimele nedeslușite care l-au cuprins. Când la fabrica de care se îngrijește Csilla sunt angajați muncitori străini, pacea celor din comună se tulbură, spaimele îi cuprind deopotrivă și pe adulți, iar frustrările, conflictele și pulsiunile irump la suprafață prin pojghița subțire de aparentă înțelegere și calm.
O poveste despre resorturile profunde ale comportamentului uman în fața realităților care îl surprind, despre relația cu celălalt și despre felul în care ne raportăm cu toții astăzi la un viitor neliniștitor.
Cristian Mungiu – Scenariu și Regia
Tudor Vladimir Panduru – Imagine
Simona Pădurețu – Scenografie
Mircea Olteanu – Montaj
Sunet: Olivier Dô Hùu, Constantin Fleancu, Marius Leftărache
Actori
Matthias – Marin Grigore
Csilla – Judith State
Ana – Macrina Bârlădeanu
Dna Dénes – Orsolya Moldovan
Avanpremiera filmului în România va avea loc pe 2 iunie la Sala Palatului din București, de la ora 19.00, și va fi deschisă publicului. Biletele pot fi achiziționate începând de astăzi prin rețeaua Eventbook – https://bit.ly/3Maorqu, la agenția de bilete a Sălii Palatului și pe www.salapalatului.ro.
În competiție, Cannes 2022
Regia și scenariul: Cristian Mungiu
Țara: România
Anul: 2022
Durata: 126 min
Genul: dramă
Rating: AP12
PROIECȚII SPECIALE R.M.N.
PROGRAMUL ÎN CINEMATOGRAFE | 3-9 IUNIE
Trailer
Recenzii din presa internațională
Cel mai recent film al regizorului Cristian Mungiu, R.M.N., a avut premiera mondială pe 21 mai, la Festivalul de Film de la Cannes.
La proiecție au participat Cristian Mungiu, actorii Marin Grigore, Judith State, Macrina Bârlădeanu, Orsolya Moldován și Maria Drăguș, directorul de imagine Tudor Vladimir Panduru, scenografa Simona Pădurețu, editorul Mircea Olteanu și producătorul Tudor Reu. După încheierea proiecției, au apărut și primele recenzii în publicațiile